Legújabb élményeink

Amikor az ember olyan dologban hoz döntést, és ráadásul olyan irányba, amiben és amerre sosem gondolta volna hogy egyáltalán valaha is fog vagy el fog indulni, akkor egyszerre érzi magát izgatottnak és őrültnek az ember. Én például el nem tudom mondani, hogy mit éreztem akkor, amikor a férjem elém állt, és két gyerek felnevelése után azt mondta, hogy ő szerente egy kertes házat vásárolni, ahol megtermeljük magunknak a gyümölcsöt és a zöldséget és persze esténként ki tudunk ülni egy kicsit lazítani a zöld kertbe. Na és hát nyilván szeretne egy kutyát és egy macskát örökbe fogadni aki ott fog ugrálni körülöttünk amikor épp csak kidugjuk az orrunk egy kicsit a házból.

Persze én azonnal rákaptam a dologra, és először is elmondtam neki, hogy az ötödik emeletről nagyon nehéz lesz nyugdíjasként a kertes házba váltani, másrészt viszont vállalom, hogy ha a macska bejöhet a házba is a kert mellett. Persze mondanom sem kell, hogy sikerült alkut kötnünk, habár ő nagyon nem híve annak hogy bármilyen állat a házban legyen, szóval láttam rajta, hogy nagyon szeretné ezt a kertes házas csodát.

Mondanom sem kell, hogy ma már ott tartunk, hogy szépen lassan és apránként néhány felújítást elvégzünk a házon, miközben már benn lakunk, mert a nagyobb dolgok megoldást találtak, és egy részét mindenképp a saját kezünkkel szerettük volna megoldani a munkálatoknak. Most pedig egy barkács bolt egyszerű segítségével felújítgatunk úgy, hogy nemrég hagytuk el az ötödik emeletet. Lehetne ez ijesztő is, de meg kell mondjam, hogy számomra is hatalmas élmény.

Persze azért azt hozzá kell tenni, hogy tényleg kisebb feladatokról beszélünk, és iszonyat jó szerszámok beszerzését sikerült megoldani a fabrikshop.hu oldal segítségével, így profi szakemberek által használt eszközök segítségével biztosan könnyebben haladunk a dolgokkal, de emellett is azt gondolom, hogy méltán vagyok büszke magukra, és persze arra is, hogy a gyerekink imádnak nálunk lenni. Ez talán ennek az egész váltásnak a legjobb hozadéka.