A pihenés nem megoldás!

Az ember ha sportol, és azt rendszeresen teszi, akkor bizony sokat tesz az egészsége megőrzése érdekében. Hányszor halljuk azonban azt is, hogy nem szabad a testmozgást sem túlzásba vinni, hiszen pótcselekvéssé válhat és sportsérülések hada tudja nehezíteni az ember életét. De hogy mi az a mérték, ahonnan már egészségtelen lenne a mozgás, vagy hogy hogyan tudjuk felmérni, hogy pótcselekvés, vagy csak sportszeretet amiről beszélünk, már sokkal nehezebb kérdés.

Én személy szerint azt gondolom, hogy ha az ember odafigyel magára, és nem csak a mozgás és a sport játszik szerepet az életében, hanem megfelelő teret kap a munka, a pihenés, a kirándulás, szórakozás és a barátok, akkor nem beszélhetünk semmilyen káros dologról még akkor sem, hogy ha valaki a hétből hét napon keresztül szeret valamit csinálni. Persze a pihenő idő az fontos, de ha megfelelő teret és időt kap a nyújtás és a regenerációs lehetőségek, akkor azt gondolom nem beszélhetünk problémáról. Persze aki heti hét napot mozog, annak már biztosan szüksége van olyan regenerációs lehetőségekre, mint a sportmasszázs a csontkovácsolás. Ezek ugyanis nem csak az izmok lazaságát segítik megőrizni, persze csakis a rendszeres és tökéletes nyújtás mellett, hanem fokozzák a keringést, a nyirok áramlást, és jó esetben, egy jó terapeutával már nem csak a felszíni izmokig hatol a masszázs fogása, hanem a mélyizomzat is részesül ebben a hihetetlen jótékony segítségben.

Abban az esetben, ha az ember egy rendszeresen végzett testmozgás fajtában sérülést szenved sokszor hallja, hogy pihenjen, ne mozogjon, leginkább feküdjön és ne csináljon semmit. Ez azonban az esetek többségében rosszabb eredményre vezet. A gyógyulás lelassul a fájdalom pedig fokozódhat. Persze aki mondjuk orvosi segítségre szorul, lábát, kezét töri vagy bármely szalagját szakítja, az nyilván kövesse az orvos utasításait, hiszen alternatív módszer nem igazán van a törés gyógyítására például, azonban ha részleges szalag probléma vagy bármilyen más fájdalom nehezíti az életünket jó a sportmasszázs, de inkább azt mondhatom, hogy alternatív terápiák felé venni az irányt.

A www.lamiris.hu oldalon egy alternatív mozgás és masszázsterapeuta várja minden olyan sportszerető ember jelentkezését, aki olyan nehézségekkel, sportsérülésekkel küzd, amit a sportmasszázs, a lágy csontkovácsolás és a kinesiotape ragasztás technikáival gyorsan és hatékonyan tud orvosolni. A makacsabb problémák és sérülések sem okoznak nehézséget Mariann számára, csak kicsit hosszabb kezelési idővel és otthon végezhető torna segítségével is számolni kell.

Mindenkinek csak ajánlani tudom őt, nekem már nem egyszer nyújtott segítséget makacsnak tűnő vállfájdalom, derékfájás de térdfájdalom esetén is. Nem mellesleg életem első maraton felkészülését is ő segítette, profi tanácsokkal tökéletes kinesio tape ragasztással és olyan sporttanácsokkal, amit senki mástól sem kaptam meg. Támogatott testem egészségében és lelki kitartásomban egyaránt. Bárki aki hozzá fordul biztosan nem fogja megbánni!