Mindennapi segítőtársam

Az ember, ha fiatal nem igazán kell hogy odafigyeljen az egészségére. Ha mégis megteszi két okból lehet, vagy valamilyen problémája van, amit folyamatosan kezelni kell, vagy a szülei, nagyszülei hagyományozták rá ezt a fajta gondolkodást. Hála a jó égnek én a második táborba tartozom, mert a nagyszüleim és a szüleim is mindig nagyon odafigyeltek az egészséges táplálkozásra és arra, hogy megfelelő minőségű alapanyagokból tevődjön össze az az étel, ami az asztalra kerül. Nem is igazán voltam beteg sosem, azt kell mondjam.

Amikor viszont a középiskolát befejeztem és elkerültem a nagyvárosba, Budapest egyik legnagyobb egyetemére, ahol folyamatos hajtás volt, sokszor reggeltől estig benn kellett ülnöm az előadásokon, nem hogy arra nem volt időm, hogy egészségesen táplálkozzak, hanem arra sem, hogy egyáltalán egyek valamit. Éppen ezért el is kezdett hanyatlani az egészségem, hiszen hirtelen egy teljesen más életet kezdtem el éni, mint azelőtt, és sajnos nem a jobb formában.

Amikor aztán már elkerültem az első munkahelyemre, én is azt vettem észre, hogy ha nem akarok mindenféle vírusos megbetegedést és egyéb dolgokat elkapni, akkor újra fontosabbnak kell lennie annak, hogy mit eszem és hogyan táplálkozok. Persze egy munkahelyen is megvannak a korlátok, de kitaláltam, hogy a szükséges napi vitamin és rostbevitel egy-egy jól megválasztott, jóminőségű gyümölcslével megoldható lenne, ráadásul még az élmény is felpezsdíti az embert a mindennapi stresszből, hogy ilyen finomságokat fogyaszt.

Keresgélni kezdtem, és hamar rátaláltam a simigyümölcslé termékeire, amik nem csak finomak, de hozzáadott cukor és egyéb anyagok, tartósítószer nélkül készülnek, gondosan válogatott gyümölcsökből, és maximálisan segítenek a napi minimum vitaminszintet biztosítani még akkor is, hogy ha esetleg nem tudnék annyit vagy akkor enni amikor a szervezetemnek már szüksége lenne rá. Azóta megszűntek a problémáim az egészségemet illetően, nem betegeskedem és egy tartható szintet értem el az immunrendszerem terén is. Persze hamarosan tervezem a teljes visszatérést az egészséges ételek világába, hiszen már megtehetem, hogy otthon készítek magamnak ebédet. Betanultam már annyira, hogy ez ne jelentsen problémát sem időben sem pedig lehetőségek terén.