Minden alkalomra más cipő dukál, avagy a cipőnk mondja meg, kik vagyunk?

Legyen szó esküvőről, tárgyalásról vagy kirándulásról a gyerekekkel, mindig fontos, hogy olyan cipőt válasszuk, amelyikben akár több órát is el tudunk tölteni kényelmesen. A cipőnk meghatározza, kik vagyunk, sokat elárul rólunk.

Ami a legfontosabb, mint ahogy elektronikai eszközeinket is védjük, a ruházatunkat is igyekszünk óvni a kopástól, egyéb sérüléstől. Legyen ez sarokvédő cipőre, vagy akár esőkabát, vagy a piciknek evésnél az előke. Védjük, mert fontos nekünk, hiszen sokkal jobb befektetés védeni, óvni a már meglévőt, mint állandóan újat venni. Vannak azonban olyanok, akik nem fektetnek nagy hangsúlyt az öltözködésre, pedig nem feltétlen kell mindig a legmárkásabb ruhát, cipőt megvenni ahhoz, hogy elegánsan tudjunk megjelenni egy fontos találkozón. Mégis az első benyomást nagyban meghatározza. Régebben a cipőnek nem az volt a célja, hogy divatot teremtsünk vele, hanem elsősorban a védelem, hogy megvédje a lábunkat a külső behatásoktól.

Nyilván ma is ez, de sokan követik a Mutasd a cipőd, megmondom ki vagy elvet. Azaz minél drágább valakinek a cipője, minél márkásabb, annál magasabban van a társadalmi ranglétrán. Ha a nőknél a magassarkúra gondolunk, nem feltétlen a kényelem, ami elsőre az eszünkbe jut, mégis sokan úgy tartják, egy nő csak akkor lehet csinos, ha magassarkúban van. Pedig egy csinosabb lapostalpú is képes elérni ezt a hatást.