A barátnőm kedvenc virága

A barátnőm odáig és vissza van a levendula színéért, illatáért és mindenért, amiben a levendula szó, vagy virág szerepel. Egész egyszerűen érthetetlen ez számomra, mert ez a fajta rajongás tőlem távol áll, legyen szó bármiről is. De próbálom megérteni, mert nagyon szeretem őt, és mert békén sem hagy vele soha.

Nem olyan régen azt kérte a szülinapjára, hogy menjünk el Tihanyba, a levendula fesztiválra. Hát én meg is ígértem neki, de sajnos családi okok léptek közbe, és nagyon szomorúan, de le kellett mondanom az utazást. Egyébként nyilván nem a levendula miatt, de nagyon szívesen mentem volna, mert imádod a Balatont, Tihanyt és a barátnőmet is. Így azonban más ajándék után kellett néznem. Nyilván igyekeztem mindent úgy alakítani, hogy bármi is legyen az, aminek aztán úgy gondolom, hogy örülne, kell valami köze legyen a levendulához.

Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy vajon milyen kiegészítőnek örülne az újonnan felújított lakásába. Egyszerű, fehér színű a fal, és van egy kis sarok, amit kávézásra, kikapcsolódásra, relaxálásra használ. Azt gondoltam, ide kellene valami olyan szép kiegészítő, ami nem túl energikus, de elég szép, és magával ragadó, és természetesen köze van a levendulához. Meg is találtam nemsokkal később a tökéletes ajándékot egy levendula vászonkép formájában. Egészen egyszerűen gyönyörű az a kép. Én nem vagyok odáig sem a levendula illatáért, sem látványáért, főleg nem szeretem a lila színt, de ez a kép magával ragadott engem is. Nyugodt, mégis gyönyörű színekben pompázik, látványos, de nem hivalkodó, tökéletes lesz, azt gondolom a barátnőm lakásába. Meg is rendeltem, várom hogy megérkezzen, de azt még jobban, hogy kibontva könnyek szökjenek a legjobb barátnőm szemébe. Nem kérdés számomra, hogy nagyon fog neki tetszeni, és nem tudtam volna mást kitalálni, aminek ennyire örülne.