Konyhabútor tervezés, hogyan legyen praktikus a konyhád

Konyhabútor tervezés, hogyan legyen praktikus a konyhád

A konyhabútor egy hosszútávú befektetés családunk kényelmének és komfortjának érdekében. Életünk egyik leginkább kihasznált helyszíne, mely a családunk szempontjából is fontos szerepet tölt be. Ahhoz, hogy ezt praktikusan és ergonómikusan megtervezzük fontos pár dolgot végig gondolnunk. A tervezés egy nehéz és összetett folyamat, ezért ha nem vagyunk benne biztosak, akkor jobb, ha szakember segítségét vesszük igénybe.

Konyhabútor tervezés, hogyan legyen praktikus a konyhád

A konyhának sok szempontból meg kell felelnie az igényeknek. Fontos feladatokat kell ellátnia, olyanokat, mint az élelmiszer tárolás, előkészítés, tisztítás, sütés, vagy főzés és tálalás. A konyhabútor tervezése során az egyik legfontosabb, hogy ezen folyamatokat és ezt a sorrendet be tudjuk tartani, és érvényesíteni tudjuk. Ha jól van a bútor megtervezve, akkor minden, ami a folyamatok során szükséges, pont kézre fog esni. Ha ez nem így lenne, akkor folyamatos rohangálás és stressz lenne a főzés vége. Ha a lehető legközelebb vannak a szükséges dolgok, akkor rengeteg fáradtság és idegeskedés spórolható meg. Melyhez némi előrelátásra van szükség.

Célszerű még odafigyelnünk jópár dologra, mint például a beépített sütő magasságbeli elhelyezésére. Ha a munkalap magasságától indul, akkor nem kell folyamatosan hajolgatni, ami gyakori sütés mellett egy igen praktikus dolog. Praktikus lehet a csillapítók használata és vannak olyan sín, illetve zsanér megoldások, melyek a nehezen elérhető helyeket látványosan könnyen kezelhető helyekké változtatják. Ezen dolgokhoz mindösszesen csak a tervezés során kell némi figyelem. Ha szeretne biztosra menni, akkor a cikk elején linkelt oldalon elérhető srácokat ajánlom. Hiszen óriási tapasztalattal rendelkeznek és ezt szívesen hasznosítsák az új konyhák tervezésekor.

Ráadásul egyedi megoldásokkal dolgoznak, mely lehetővé teszi, hogy a helység tulajdonságait, a közmű kiállásokat belekalkulálja az ember a készítendő bútorba. Egy ilyen egyedi bútor a kapható instant modulos megoldásoknál 50%-al is tartósabban használható. Tehát az embernek nincs más dolga, mint átgondolni szokásait és megbízni egy profi csapatot.